Härlig brittsommarlördag med trädgårdsarbete och många hjälpsamma händer. Elliot hjälpte till med trädgårdslandet och vitlöken medan Irmelin tog hand om nedfallet löv. Men – det var inte alla som njöt den här dagen.

De gamla fågelmatarna hade sett sina bästa dar och kändes numera mest som potentiella salmonellaspridare i stället för energigivande matförråd. Dags för lite innovationer alltså och gärna en konstruktion som stängde skator och nötskrikor ute och som erbjöd välfungerande hygienisk standard för de mindre fågelbordsgästerna.

Vad i all världen är nu detta? Prima frö bakom galler! Entitorna och blåmesarna var smartast och gick snabbt loss på fröna medan talgoxarna försökte ett antal gånger innan de begrep hur man tog sig in till maten. De fick i alla fall sin kvällsmat till slut – under irriterat tjatter.