Å så vackert – säger Kristina. Dj-a ogräs – säger jag. Får man in pärlhyacinter i en odling avsett för annat så är goda råd dyra innan det är för sent. Jag har försökt flytta dem när de kommer upp, jag har försökta att sålla lökarna från jorden på hösten och jag har gått hårt åt dem med kultivatorn emellanåt – men de kommer alltid tillbaka. Lika troget varje år när solen och värmen återvänder. Visst har den en vacker blomställning, så om skönhet är enda skälet till en beviljad asyl så har jag nog redan förlorat.

Men – detta skall ju vara en kryddträdgård för härligt doftande nyttoväxter som oregano, timjan, dragon, salvia, rosmarin och annat som kan ge den där viktiga sista lilla touchen på en kulinarisk skapelse. Som köttfärssås. Men allt detta blå som trycker ned allt det väldoftande! Hjälp!