När våren anländer men värmen uteblir är det bra att kunna ta till “grillen”, vår 4 kW infravärmeanläggning som strategiskt omgärdar uteplatsen. Sagt och gjort – ett stadigt tag om vredet på brytaren och så det där förargliga lilla knäppet som indikerar att någon liten vital plastdetalj gett upp, påverkad av tid och miljö. Dags att rota om i skrotförrådet och plocka fram lämpliga verktyg således.

Visst ser det skrämmande ut! Tre trådar förväntas man ju klara av med ett förflutet som energiverksdirektör, men här blev det betydligt fler. 4 kW måste med nödvändighet delas upp i två steg, för om man mot förmodan skulle få lite hjälp av solen med värmespridandet, så är en partiell nedreglering villkoret för att överhuvudtaget uthärda i grillen tillräckligt länge för att få i sig kaffet. Det gick bra i alla fall. Hoppas bara att min mentor i detta ädla hantverk inte ser att jag använder säkerhetsbrytare som manöverbrytare. Man tager vad man haver……….