Kungsmyntan blommar för fullt, temperaturen stiger och solen gassar – läge för fjärilsinvasion. Och humleanstormning skall tilläggas. Kungsmyntan är populär och lockar de flesta av våra dagfjärilar och hittills har vi bockat av tistelfjäril, nässelfjäril, påfågelöga, citronfjäril, rovfjäril, pärlemorfjäril, blåvinge och någon mer som jag inte riktigt hann se vad det var. Amiralen och sorgmanteln får vi vänta på ett tag till men en makaonfjäril skulle man fortfarande kunna hoppas på.

På tal om nässelfjäril – faktum är att brännässlan duger som värdväxt åt nästan samtliga våra dagfjärilar. Läge att spara på det där stickiga ogräset alltså!

..åsså han vars namn je inte vet… Jo nu vet jag! Det var en kartfjäril. Ganska sällsynt invandrare vars sommargeneration börjar synas nu. Så här ser den ut:

Ursäkta bilden… en väldigt fladdrig gynnare.