Idag när vi satt här och njöt av solskenet, Hamlet med blicken stint fixerad på en sjungande gråsiskehane (!) och jag med en värmande gutefårsfäll under baken och en mugg Mollbergs Blandning i näven, kom vi gemensamt fram till slutsatsen att vintersäsongen nu är slut och att våren är här.

Hamlet ser fram mot att få jaga alla nyvakna myror och andra kryp som solen nu vräker sin energi över och jag bara sitter här och njuter av sjungande gråsiska (två hanar som växelsjunger), sjungande/spelande turkduva, ringduva, grönfink, blåmes, talgoxe, entita och dessutom ett par koltrastar vid resterna av fjolårets äppelskörd och några skator som letar lämplig plats för årets bobygge. Har någon för övrigt någonsin sett två eller flera koltrastar som kan samsas kring ett eller flera äpplen? Aldrig! Men – var det inte tofsmesens drillande strof jag hörde där?

De´sa´va´gött å leva!!