Alltså – internet och Google är ju suveränt för faktasökande, men ibland dyker det upp saker som får en att hicka till och undra över hur i all världen det där hamnade där det hamnade.

Ett exempel; Jag behövde en uppgift om när jag anskaffade en viss Seikoklocka som jag nu låtit undersöka statusen på och dessutom försett med ny stållänk. Jag hade tänkt mig en originallänk. Jag visste att det skedde när jag jobbade på grängesbåten m/s Porjus och följaktligen googlar jag på “Porjus fartyg” och får då upp ovanstående bilder. Kalas på båtdäck någonstans i Japanska sjön och vem sitter inte där tillsammans med chiefen, förstemaskinisten och tredjestyrman om inte elmaskinisten minsann! Det vi går loss på verkar vara en anrättning med rökt lax en masse.
Och året var 1976 kan tilläggas. Jag gillar Google!