Det dyker upp lite bildnostalgi när man röjer i gamla bildarkiv. Eller kartonger är kanske en bättre beskrivning på bildarkivet. Under några studiemånader i Charlottsville, Virginia träffade jag ett par svenska grabbar som studerade på lantbrukshögskolan och som gjorde sin praktik på en gård utanför Charlottsville. Jag blev utbjuden dit under en helg och fick följa farmarlivet på deras ranch. Det fanns inte tillstymmelse till sten på åkrarna, men en sorts präriehund var ett stort problem eftersom det underminerade marken så köttdjuren bröt benen av sig när de trampade ned i hålorna. Eliminering således och där blev jag inblandad!
Utställda jeans, cowboystövlar och en hagelbössa – nu har man nog hamnat rätt! Men präriehundarna hade en bra dag. De visade sig inte över mark över huvud taget, men fortsatte säkert sin underminerande verksamhet under fötterna på oss. Lika gott det! En erfarenhet ytterligare att lägga till samlingarna och den påföljande grillningen kompenserade det mesta. Färsk majs från fältet och monsterbiffar från egen Simmentalbesättning. Det fick duga! Ranchägaren var för övrigt den som först introducerade Simmental i trakten och till och med nationellt fick jag veta.