Vi måste bygga bort bostadsbristen säger politikerna. Och så händer inget. Och inget igen. Annat är det här på Kettilsgatan – från ord till handling på nolltid! Nu blev det så att de senast arrangerade lägenheterna för våra solitärbin började bli på upphällningen. Gott om bosökande bin och gott om blommor, pollen och nektar. Handlingen den här gången blev en ombyggnation av en oanvänd tornseglarholk till ett bihotell i funkisstil. Knappt var sista skruven idragen förrän de första intressenterna inspekterade de nya bohålen.
Efter att ha läst min 75-årsgåva från Göran – Binas historia – av Maja Lunde, känns det som om det inte längre går att undvika att göra vad man kan för att hjälpa våra små flitiga pollinerare. Och bostadsbristen är uppenbar. Nästa fråga är; När får vi se den första honungsbikupan på Kettilsgatan 17? Det får jag diskutera med biodlaren Henrik!